Groene aanslag of algengroei

      Geen reacties op Groene aanslag of algengroei

Als het water in uw tuin niet goed kan wegstromen kan het voorkomen dat er groene aanslag of algen op de tegels en bestrating ontstaan. Een snelle manier om deze aanslag te verwijderen is door het water uit de pan waarin u aardappels heeft gekookt, hierover te gieten. Even laten intrekken en hierna met een borstel schoonvegen. In plaats hiervan kunt u ook opgelost zout gebruiken. Voeg een kopje keukenzout toe aan een emmer water.  Maar ook groene zeep of biotex doet het werk goed. Smeer de tegels in met een dikke laag en laat dit een dag of nacht intrekken en spuit dit dan schoon met een hogedruk spuit of tuinslang.

Heeft u ook last van onkruid in de tuin. Dan werkt een oplossing van water en schoonmaakazijn (verhouding 2 op 1) goed. Het beste resultaat heeft u bij droog weer en een lekker zonnetje.

Voor de groene aanslag op het balkon gebruikt u badkamerreiniger. Een goedkoop merk is prima. Spuit het op de besmette plekken, even laten intrekken en u kunt de aanslag wegvegen met een doek.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *