Katten in tuin

      Geen reacties op Katten in tuin

Katten van de buren kunnen een ongewenste gast in uw tuin zijn wanneer zij hier hun behoefte gaan doen. Hoe voorkomt u dat deze dieren in uw tuin komen, zonder het beestje schade aan te doen? Lees hiervoor deze tips maar eens!

  • Als u zorgt dat u geen los zand in uw tuin heeft. Een kat wil namelijk altijd een kuiltje graven en zijn behoefte daarna begraven. Wanneer dit dus niet mogelijk is, zal de kat verder zoeken naar een geschikter plekje.
  • Heeft de kat toch een plekje in uw tuin uitgekozen als toilet, leg op deze plaats dan koffiedik. Katten hebben hier een hekel aan en zullen snel weggaan. Daarbij is koffiedik goed voor de groei van uw planten!
  • Hetzelfde geldt voor azijn, knoflook of peper. Deze geur vinden katten maar niks en ze zullen dus maken dat ze wegkomen.
  • Wat ook kan werken is stukjes bamboe snijden van ongeveer 20 cm en deze op de plekken waar u de katten wilt weghalen in de grond steken met de punt naar boven. Katten zullen zich niet snel op dit ‘gevaarlijke’ terrein wagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *