Mooi wassen

      Geen reacties op Mooi wassen

Iedereen moet zijn kleding af en toe wassen. Met de volgende tips zorgt u ervoor dat uw kleding zo lang mogelijk mooi blijft.

  1. Om de kleuren helderder te houden kunt u een klein scheutje schoonmaakazijn in de wasmachine doen. Dit moet echter geen onverdunde azijn zijn, want dit kan juist weer zorgen voor vlekken op de kleding.
  2. Kijk uit met chemische middelen of extra wasmiddel om vlekken eruit te halen. Het is vaak beter om opzoek te gaan naar een huis- tuin- en keukenmiddeltje.
  3. Was op 30 of 40 graden. Door te warme temperaturen kan de kleding krimpen.
  4. Hang de kleding meteen op als de wasmachine klaar is. Dit voorkomt kreuken, waardoor u niet hoeft te strijken. Kleding kan namelijk beschadigd raken door een heet strijkijzer.
  5. Sorteer de was op kleur om de kleuren mooier te houden. U kunt sorteren op zwarte was, bonte was en witte was.
  6. U kunt uw kleding beter in de lucht laten drogen in plaats van in de droger.
  7. Keer kleding binnenstebuiten. De wassing van een spijkerbroek blijft zo mooier en ook raken opdrukken of bijvoorbeeld shirts niet beschadigd.
  8. Was kwetsbare items met de hand. U kunt een handwas maken door 2 delen gekookt water te mengen met 1 deel koud water. Eventueel kunt u handwasmiddel gebruiken om vlekken uit uw kleding te krijgen.
  9. Kleding van een dunne, sneldrogende stof (bijvoorbeeld sportkleding) hoeft maar kort gewassen te worden. Was deze kleding op ongeveer de helft van de tijd.
  10. Gebruik ecologisch wasmiddel. Wasmiddel met chloor kan kleding namelijk dunner maken door een chemische reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *