Silica zakjes

      Geen reacties op Silica zakjes

In de doos van nieuwe schoenen, in een nieuw gekochte tas, in het potje van vitamine pilletjes of in de verpakking van een elektrisch apparaat. Je vind hier vaak een klein, papieren zakje met bolletjes erin, genaamd silica gel. Silica is een stof die vocht onttrekt aan de omgeving. En dankzij deze functie zijn ze voor veel meer toepassingen te gebruiken dan u misschien zou denken! Lees hieronder verder.

  • Wilt u uw cameratoestel meenemen op pad, gebruik dan de silica zakjes in je camertas om te voorkomen dat de lens vochtig wordt onderweg. Staat u net te fotograferen en een regenbui maakt uw camera nat. Geen nood. Stop de lens en de SD kaart in een zak en voeg hier silica zakjes aan toe en de materialen zijn snel weer droog en u voorkomt schade.
  • Mooie foto’s moeten mooi blijven. Leg daarom wat silica zakjes bij uw afgedrukte foto’s om verkleuring tegen te gaan.
  • Stop ook een aantal silica zakjes in uw koffers en tassen als op reis gaat. Door vocht wat onderweg bij uw bagage komt kan de kleding en de koffer zelf gaan stinken, maar de absorberende zakjes voorkomen dit! Dit werkt ook zeer goed voor sporttassen. Door silica in de tas te doen voorkomt u zweetluchtjes en bacterie vorming in de tas.
  • Scheermesjes worden snel bod. Stop daarom wat los silica poeder in een afgesloten bakje en leg het scheermesje hierin om het langer scherp te houden.
  • Heeft u geen auto ontvochtigingmiddel bij de hand, maar wilt u voorkomen dat uw ruiten gaan beslaan? Leg dan gewoon een aantal silica zakjes op uw dashboard en dit zal condensvorming tegengaan.
  • Ook om roestvorming tegen te gaan bij uw gereedschap gebruikt u zakjes silica. Leg gewoon een aantal in uw gereedschap bak en het blijft kurkdroog.
  • Vloeistof over uw telefoon laten vallen of de telefoon in de regen gehouden? Om te voorkomen dat uw mobiel overlijdt aan waterschade legt u deze een nacht lang in een bak vol silica zakjes (heeft u dit niet in huis dan werkt rijst ook).
  • Een kast met oude boeken kan vaak muf gaan ruiken. Doe het boek een tijdje in een afgesloten plastic zak met een silica zakje en het boek ruikt hierna weer alsof het net uit de boekwinkel komt.
  • Bewaart u uw handdoeken in een kastje in de badkamer, dan zal het u regelmatig zijn overkomen dat ze vochtig werden. Ook hierbij is de oplossing simpel, gewoon een paar silica zakjes tussen de handdoeken leggen en het probleem is opgelost.