Tips bij koud weer

      Geen reacties op Tips bij koud weer

Het is winter! Sneeuw, kou en ijs kunnen een sfeervol effect geven, maken het leven ook vaak een stuk onaangenamer en lastiger. Maar u bent niet langer beperkt door lage temperaturen als u onderstaande tips heeft gelezen!

  • Met uw schoenen door de sneeuw gelopen en zijn ze doorweekt? Het duurt vaak erg lang voordat ze weer gedroogd zijn maar dit versnelt u door de schoen te vullen met proppen oude kranten. Dit absorbeert het vocht snel zodat uw schoon weer droog is.
  • Koude tocht vanonder de deuren, niet prettig. U kunt in de winkel dure tochtstoppers kopen, maar er is ook een veel goedkoper alternatief. Koop in een kluswinkel een stuk buisisolatie en knip dit op maat. Open de deur schuif de buis eronder en sluit de deur weer. Ideaal, want nu hoeft u het ook niet elke keer terug op de plek te leggen na openen doordat het onder de deur vastgeklemd blijft.
  • Veel kou kan er ook van de ramen komen. De hele dag met de gordijnen dicht zitten maakt het ook niet gezelliger in huis. Plak simpelweg bubbeltjesplastic/noppenfolie tegen de ramen voor een goede isolatie. Knip het folie op maat, spuit de ramen in met water met een plantenspuit en plak het folie ertegenaan. Zo komt er toch nog gewoon licht in uw kamer!
  • Wanneer u wilt vertrekken met de auto maar uw voorruit helemaal beslagen is, kan dit erg hinderlijk zijn. Een snelle en doeltreffende oplossing is scheerschuim. Spuit een klein beetje op een microvezeldoekje en wrijf de ruit weer mooi schoon.
  • Fietsen met gladheid en ijzel kan pijnlijke gevolgen hebben. Om wat steviger op uw willen over de straat te rollen doet u eenvoudigweg tie-rips om uw banden. Doe een stuk of 15 tie-rips per band en u zult niet snel meer wegglippen tijdens het fietsen.