Bekijk je abonnementen

      Geen reacties op Bekijk je abonnementen

Abonnementen behoren ook tot je vaste lasten. Ook al kost een abonnement vaak nog geen tientje per maand, bij meerdere abonnementen kan het toch al flink oplopen. Kijk daarom eens waar je welke abonnementen je allemaal hebt. En bedankt dan: “Heb ik dit abonnement echt nodig?”.

Voor veel abonnementen zijn alternatieven:

Online lezen. Een TV-gids kan je ook online bekijken. En de meeste kranten zijn ook online leesbaar. Zo blijk je toch minder nodig te hebben dan je eigenlijk dacht.

Delen. Is er toch een tijdschrift of krant die je graag wilt blijven lezen? Kijk of je buren toevallig ook hetzelfde abonnement (willen) hebben. Misschien kunnen jullie de kosten delen als één van de twee het abonnement opzegt.

Bibliotheek. Neem, in plaats van nieuwe boeken te kopen, een abonnement op de bibliotheek. Zo kun je veel meer boeken lezen zonder er telkens voor te hoeven betalen.

Kopen in plaats van lenen. Veel abonnementen zijn een verkapte versie van lenen. Bijvoorbeeld een telefoonabonnement met een gratis toestel. De rente die je hiervoor betaalt is erg hoog. Bedenk daarom of je zo’n abonnement wel nodig hebt. Je kunt beter een toestel kopen en dan een pre-paid kaart nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *