Doe bewust boodschappen

      Geen reacties op Doe bewust boodschappen

Misschien wel de belangrijkste bespaartip voor het doen van boodschappen: doe bewust boodschappen en laat je niet verleiden tot het doen van impulsaankopen. Hier een paar tips hoe je bewust boodschappen kunt doen:

Maak een boodschappenlijstje. Kijk thuis de folders van de plaatselijke supermarkten door en maak een boodschappenlijstje van de producten die je nodig hebt. Stem daarbij wat je wilt eten af op de producten die in de aanbieding zijn. Hou je, wanneer je in de winkel bent, ook aan het lijstje en laat je niet verleiden.

Neem een tas mee. De tijd dat je nog gratis plastic tassen in de supermarkt kreeg is voorbij. Neem dus altijd een boodschappentas of een boodschappenkrat mee naar de supermarkt. Je hoeft dan niet telkens een tas te kopen.

Goed eten. Het is echt waar: hongerige mensen kopen meer. Eet daarom altijd goed voordat je boodschappen gaat doen. Je zult zo de verleiding beter kunnen weerstaan.

Ga alleen boodschappen doen. Het is natuurlijk veel gezelliger om samen boodschappen te doen, maar de verleiding om nog even wat extra’s mee te nemen of nog even bij dat cafeetje te gaan zitten wordt zo ook groter. Het is het beste wanneer altijd dezelfde persoon boodschappen doet. Die weet dan immers het beste wat er nog op voorraad is en kan het beste bepalen wat er moet worden gekocht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *