Regelmatig overstappen loont

      Geen reacties op Regelmatig overstappen loont
geld besparen

Zorgverzekeraars passen vaak jaarlijks de voorwaarden aan. Soms worden pakketten verruimt, dan weer ingekrompen. Daarmee kan een andere zorgverzekeraar aantrekkelijker worden omdat het pakket beter aansluit bij jouw zorgbehoeften. Heb je bijvoorbeeld een zorginstelling waar je graag gebruik van maakt, check dan of de verzekeraar hier wel een contract mee heeft. Of wellicht ga je bij je huidige verzekeraar ineens meer betalen voor zorg waar je geen behoefte aan hebt. Dan kan overstappen naar een goedkopere zorgverzekeraar een goede keuze zijn.

Je jaarlijkse besparing kan oplopen tot wel 350 tot 400 euro. Het is wel even een klusje om alle voorwaarden met elkaar te vergelijken, maar gelukkig zijn hier vergelijkingssites voor die alle voorwaarden op een rijtje naast elkaar zetten. Zo kun je snel vergelijken.

Er zijn ook zorgverzekeraars die een overstappremie geven. Een dergelijke welkomstpremie is vaak een bedrag van rond de 50 euro. Kijk bij het overstappen ook of er geen collectiviteitskortingen beschikbaar zijn. Verzekeraars gaan graag een contract aan met een collectief. Daarmee kunnen ze immers in één keer veel nieuwe klanten krijgen. Dit wordt beloont met een flinke korting van tot ca.  10% op de basisverzekering en tot ca. 20% op de aanvullende verzekering. Al snel een besparing van 200 tot 250 euro op jaarbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *