Verkoop je spullen op Marktplaats

      Geen reacties op Verkoop je spullen op Marktplaats

Op Marktplaats wordt iedere paar seconden wel een nieuwe advertentie geplaatst. Het is daarom verstandig om je advertentie er goed uit te laten springen zodat je jouw spullen snel verkoopt. De volgende tips helpen hierbij:

Kies de juiste categorie
Sommige spullen passen in meer dan een categorie. Kijkers willen niet in meerdere categorieën zoeken, dus check daarom vóór het maken van de advertentie altijd in welke categorie het voorwerp dat je wilt verkopen het vaakst wordt geplaatst door anderen en sluit je daarbij aan. Dit maakt het voor kijkers gemakkelijker jouw product te vinden.

Geef een gedetailleerde beschrijving en voeg altijd foto’s toe
Hoe uitgebreider en duidelijker de informatie die je geeft, hoe groter de kans dat mensen zich aangesproken voelen door jouw advertentie en koopwaar. Geef een eerlijke omschrijving. Is je product al flink gebruikt, laat het dan weten. Je wilt geen discussie achteraf of aan de deur. Let er wel op dat je tekst overzichtelijk blijft: maak bijvoorbeeld gebruik van opsommingtekens.

Gebruik gangbare zoektermen in de titel
Ga naar Marktplaats en vul zelf in het zoekscherm een zoekterm in die betrekking heeft op het voorwerp dat je wilt verkopen. Marktplaats suggereert dan vanzelf veelgebruikte verwante zoektermen, die jij prima kunt gebruiken in je titel! Laat deze zoekterm en varianten ervan terugkomen in de tekst; zo wordt jouw advertentie beter gevonden en lok je meer potentiële kopers.

Vraag een schappelijke prijs
Check wat anderen vragen voor een vergelijkbaar voorwerp en vraag een nette prijs. Bijvoorbeeld een prijs die daar net onder ligt.

Reageer snel op biedingen
Mensen willen graag snel een reactie. Reageer daarom snel op biedingen en maak gelijk duidelijk hoe je verder wilt gaan. Daarmee geef je het signaal af een betrouwbare verkoper te zijn, die zijn of haar afspraken nakomt. Installeer de app om snel een signaal te krijgen en nog sneller te kunnen reageren.

Hanteer een maximum termijn
Stel voor jezelf een termijn waarbinnen je een voorwerp verkocht wilt hebben, bijv. twee weken. Is verkopen binnen die termijn niet gelukt, verlaag dan drastisch je prijs en probeer het nogmaals twee weken. Of neem gelijk je verlies en breng het voorwerp direct naar de kringloopwinkel of een organisatie als Terre des Hommes. Daarmee steun je nog een goed doel.