Diervoeding

      1 reactie op Diervoeding

Vaak wordt dierenvoeding, bijvoorbeeld voor honden of katten, ingekocht in grote zakken. Op deze manier heeft u voor langere tijd voldoende voorraad in huis. Toch wordt vaak vergeten dat ook diervoeding naarmate het langer bewaard wordt minder vers, en dus minder lekker voor uw dier wordt. Ook kan het net als andere voedingsmiddelen over de houdbaarheidsdatum raken en de hoeveelheid essentiƫle voedingsstoffen en vitamines neemt af. Als u uw huisdier goede, verse voeding geeft zal uw dier levendiger en gezonder zijn en bovendien meer energie hebben.

Belangrijk is om het voer altijd in een goed afsluitbare container of box op te bergen. Nat voer kunt u 48 uur gekoeld bewaren (bij voorkeur in de koelkast) en droogvoer is, licht- en luchtdicht opgeborgen, 6 weken houdbaar. Denk eraan dat als u het voer buiten bewaart het eerder kan gaan schimmelen.

1 gedachte over “Diervoeding

  1. Marie

    Ik koop hondenvoer vaak een grote zakken. Zo hoef ik niet zo vaak naar mijn speciaalzaak te rijden. Het voer bewaar ik luchtdicht, zodat het vers blijft. Dit gaat prima en is vaak ook voordeliger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *