Hiel kloven verminderen

      Geen reacties op Hiel kloven verminderen

Hielkloven hebben is enorm vervelend en komt helaas heel erg veel voor. Eelt op je voeten hebben is natuurlijk hartstikke normaal; het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer dit eelt echter wel heel dik wordt en er een ruwe huidlaag ontstaat, wordt het voor velen een probleem.

Veel mensen hebben last van hiel kloven. Dit zijn kleine scheurtjes in de eeltlaag van uw voeten. Iedereen heeft in meer of minder mate eelt onder zijn voeten, dit is ook nodig voor bescherming en demping. Maar wanneer de laag erg dik, droog of ruw wordt door bijvoorbeeld veel op blote voeten lopen, kunnen er klachten ontstaan. Het eelt kan dan door de druk van het lopen barsten en dit doet erg veel pijn! Maar gelukkig zijn er meerdere middeltjes, die de meeste mensen wel in huis hebben, die de pijn verzachten en de huid versoepelen.

Een daarvan is olijfolie. Breng dit aan op de hielen en laat goed intrekken. U kunt ook kokosolie gebruiken. Warm dit eerst op tussen uw handen en breng het daarna aan op de hiel kloven. Doe hierover uw sokken en laat het een nacht lang intrekken. Nog een derde middel is melk. Voeg 250 ml melk en 1 liter warm water samen in een teiltje en laat uw voeten hier een kwartier in weken. In het water kunt u uw hielen scrubben voor een beter effect omdat dit de dode huidcellen verwijdert. Probeer het maak en kijk welke methode het beste bij u werkt!