Wratten verwijderen

      Geen reacties op Wratten verwijderen

Wratten hebben is vervelend en kan daarbij pijnlijk zijn. Vooral kinderen kunnen hier regelmatig last van hebben. Er zijn wel 30 soorten virussen die wratjes kunnen veroorzaken. Ga nooit zelf aan een wratje zitten, maar laat dit beoordelen door de huisarts. Maar gelukkig zijn er wel enkele simpele middeltjes die bijna iedereen in huis heeft die de wratjes stukken minder kunnen maken. Lees hieronder de slimme tips:

  • Wrijf tweemaal per dag de vochtige kant van een stukje aardappelschil over de plek, of ‘plak’ het stukje vast met een pleister. Vaak is de wrat na 1 tot 2 weken alweer weg.
  • Laat een stukje citroenschil in azijn weken en leg dit elke avond even op de plek. De wrat zal snel verdwijnen.
  • Vang ochtendurine op in een potje en doop de plek met de wrat hier ongeveer een minuutje in. Spoel dit daarna goed af.
  • Maak een papje van (wonder)olie met baking soda (Amerikaanse soda). Schraap de wrat een klein beetje af met een ontsmet naaldje en doe een beetje van het papje erop. Plak dit luchtdicht af met een pleister. Herhaal dit elke dag. De wrat zal nu zwart of bruin kleuren en er komt een korstje op. Na enige tijd zal dit korstje er weer afvallen en er zal zelfs geen litteken afblijven!
  • U kunt ook doorzichtige nagellak over de plek smeren. De wrat zal dit absorberen. Telkens als plek weer droog is brengt u een nieuw laagje aan, en doe dit zo’n 2 weken lang. De wrat zal als vanzelf verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *