Drankje tegen spier- en gewrichtspijn

      Geen reacties op Drankje tegen spier- en gewrichtspijn

Gewrichtspijn wordt gekenmerkt door klachten zoals pijn, stramme spieren, stijfheid, gevoeligheid bij gewrichten en zwellingen. Het kan voorkomen in de knieën, enkels, nek, polsen, ellebogen en ook andere lichaamsdelen. Voor op oudere leeftijd is dit een veelvuldig voorkomende kwaal. Door afname van spierweefsel en botontkalking ontstaan snel pijntjes en de kracht van de gewrichten neemt sterk af wat de blessuregevoeligheid vergroot. Vooral bij winters weer nemen de klachten toe door de kou en vochtigheid wat een ongunstig effect heeft op de spieren en gewrichten.

Gelukkig is er een drankje wat u gemakkelijk zelf kunt maken wat de pijn en stijfheid doet verminderen. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is:  240 ml verse jus d’orange, havermout, 240 ml ananassap, 40 gram amandelen, rauwe honing, kaneel, water, een blender, een kom en een pan.

Bereidingswijze:

Gooi een kopje havermout in een pannetje met een laagje heet water en laat dit enkele minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat de havermout afkoelen. Doe dan de 240 sinaasappelsap en 240 ml ananassap in een andere kom en voeg hier de amandelen en een snufje kaneel aan toe. Even roeren en dan 40 gram rauwe honing erbij. Roer dit opnieuw goed door elkaar en doe dit drankje samen met de havermout in een blender. Mix het hierin tot een glad geheel en klaar is uw super gezonde drankje!

Drink hiervan elke dag een glas en de pijn in uw spieren en gewrichten zal zeker afnemen!