Een waterraket maken

      Geen reacties op Een waterraket maken

Een waterraket kun je zelf heel eenvoudig maken. Je hebt hiervoor een PET-fles nodig die gedeeltelijk met water wordt gevuld. Wanneer je vervolgens lucht in de fles pompt, met net zo lang tot cheap mlb jerseys de kurk losgaat, schiet de fles door spuitende water omhoog!

De kurk

Kies een kurk die stevig in de fles past. Dit mag niet gaan lekken en ook niet te snel loslaten anders Hier bouw je geen druk op. Zet de kurk vast in de bankschroef en boor voorzichtig een gaatje in de lengterichting door de kurk. Hier maken we een rubber slangetje doorheen. cerises Monteer aan één zijde van het slangetje een fietsventiel. Maak de doorvoer van het slangetje door de kurk goed lekvrij zodat straks geen lucht kan ontsnappen.

waterraket kurk
Waterraket kurk

Lanceerinstallatie

Nu maken we de wholesale jerseys lanceerinstallatie. Dit is het gemakkelijkste te doen door twee plankjes onder een hoek van 90 graden met elkaar te verbinden. Dit wordt de lanceergoot. Met draaibare poten eronder is de lanceerhoek in te stellen. Stel de lanceerinstallatie schuin omhoog op, maar let goed op dat je niets zult raken. Een goede waterraket kan wel 20 meter is ver komen. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte hebt.

Aftellen!

Klaar voor de мопеди start? Vul de fles voor 1/3 met water en doe de kurk wholesale jerseys erop. Leg de fles daarna op het lanceerplatform en maak de pomp vast aan het ventiel. Denk om de veiligheid en laat niemand aan de voorkant van de fles staan.

Waterraket klaar voor lancering
Waterraket klaar voor lancering

Nu kun je beginnen met pompen. Voer de druk net zo lang op totdat de kurk uit de fles schiet en de fles weg schiet.

Lancering waterraket
Lancering waterraket

Benodigdheden
– Een petfles (bij voorkeur 1,5 liter)
– Een kurk die precies in de fles past
– Fietspomp of een andere stevige pomp
– Fietsventiel
– Rubberslangetje en goede lijm
– Vier plankjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *