Mieren

      Geen reacties op Mieren

Mieren zijn kolonievormende sociale insecten. Veel mierensoorten bouwen hun nesten in de grond. Mieren staan erom bekend dat ze zich goed kunnen aanpassen aan verschillende leefomgevingen.

Mieren zijn vaak opzoek naar eten. Heb je last van mieren binnenhuis, bewaar eten goed afgesloten en ruim etenstesten goed op. Mieren volgen de routes via een geurspoor. Door met zeep of geurende kruiden de sporen uit te wissen werk je de mieren tegen.

Om te zorgen dat de mieren niet binnenkomen zorg dan dat er geen open kieren en naden zijn aan de buitenkant van jouw huis.

Buitenshuis

Heb je geen tijd om gif te kopen maar wil je toch iets aan de mieren doen, giet dan kokend water over de mierengaten heen. Dit doodt de dieren ook.

Bij een paar mieren is het nog niet nodig om deze met gif te bestrijden. Mieren kunnen namelijk ook best handig zijn. Zo ruimen ze afval en andere insecten op. Pas als je echt last heb van een mieren plaag zou ik ze gaan bestrijden met gif.

Kiezelgoer

Een goed middel om mieren tegen te houden is kiezelgoer. Dit is een poeder dat bestaat uit de celwanden van afgestorven kiezelalgen.  Bij sommige drogisterijen is kiezelgoer te koop. Het voordeel aan keizelgoer is, dat het niet belastend is voor het milieu. Het nadeel is dat het wel andere insecten kan doden doordat het de beschermende waslaag zou kunnen aantasten.

Het poeder moet je op en rondom het nest strooien en op de mierenpaadjes waar mee ze uw huis zijn binnen gekomen. Het is wel belangrijk om een stofmasker op te doen als je met kiezelgoer aan het werk gaat.

Als je het hele jaar last hebt van mieren is er een kans dat je last hebt van tropische faraomieren. Hier kan je helaas zelf niets tegen doen. Een professionele ongediertebestrijder kan hier gelukkig wel iets tegen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *