Muggen

      Geen reacties op Muggen

Muggen zijn in de zomer misschien wel de meest vervelende insecten. Ze storen ons tijdens het slapen en muggenbulten jeuken heel erg.

Hoe kun je muggen tegen gaan?

Muggen broeden in stilstaande waterplassen. Zorg dat er in en om het huis geen stilstaande waterplasjes zijn. Om dit te voorkomen is het verstandig om de regentonnen af te dekken. Maar ook afvoerputjes en bloembakken kunnen stilstaand water bevatten. Let daar dus op.

Als je een vijver hebt kan dit ook in uw voordeel werken. Kikkers, salamanders, libellenlarven en vissen eten de muggen graag.

Door ventilators te plaatsen houd je muggen op afstand. Met het plaatsen van horren voor de ramen en buitendeuren houd je de muggen ook buiten.

Plaats een citroenplant naast je bed. Dit houdt de muggen bij je vandaan. Een klamboe over je bed hangen helpt ook om de muggen ’s nachts bij je vandaan te houden.

Om te zorgen dat je niet door muggen word gestoken moet je ze misleiden. Smeer je in met geuren die voor muggen onaantrekkelijk zijn.

 Deet helpt goed tegen muggen. Deet blokkeert namelijk het reukvermogen van muggen. Deet is verkrijgbaar in verschillende vormen. Dit in concentraties van 30 of 50 procent. Een hoger percentage kan gevaarlijk zijn en helpt niet extra.

Een huis-tuin-en keukenmiddel is Dampo. Smeer je onder je kin en armen en benen met likjes Dampo in voor het slapen gaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *