Muizen bestrijden

      Geen reacties op Muizen bestrijden

Muizen komen overal in Nederland voor. Bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft (zo nu en dan) last van muizen. Doordat muizen zich zo snel voortplanten kan dit al snel uitlopen op een muizenplaag. Er is dan ook geen garantie dat je nooit last van muizen zult hebben. Je kunt wel je huis zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor muizen. Hoe doe je dat?

Kieren dichtmaken

Een muis kan al door een gaatje van 0,5 centimeter kruipen. Past zijn / haar kopje erdoor, dan kan de muist erdoor! Maak daarom alle brede kieren en pleten dicht. De muizen komen dan moeilijker binnen. Denk hierbij ook aan kieren onder deuren, luiken naar de kruipruimte of naar zolder.

Ontneem de muizen voedsel

Muizen kunnen leven van bijna niets. Wat kruimels, een korst naast de vuilnisbak en de muis heeft al genoeg. Ook laat de muis zich niet tegenhouden door een kartonnen of plastic verpakking om het voedsel heen. Berg voedsel daarom op in hard plastic bakken of metalen bussen. De muis kan er zo niet bij en zal een deurtje verder kijken of daar wat te halen valt.

Vang de muizen

Heb je toch last van muizen? Zet dan vallen om de muizen te vangen. Vallen zijn te verkiezen boven gif omdat een vergiftigde muis zal wegkruipen en daar zal sterven. De kans is dus groot dat je dan een dooie muis achter de koelkast hebt! Je hebt de ouderwetse muizenval die nog steeds erg efficiënt is, maar niet erg diervriendelijk. Er zijn ook muizenvallen te koop waarin het diertje blijft leven. Je kunt het dan in de natuur vrij laten. Voor beide typen muizenvallen geldt dat een muis zich goed laat lokken wanneer je wat pindakaas aan het stukje kaas smeert. De geur van pindakaas is sterker en voor de meeste muizen onweerstaanbaar.

Wil je niet met muizenvallen slepen? Dan kun je altijd een kat in huis nemen. Maar let op: niet iedere kat is een jager en geef hem dan niet te veel brokjes zodat de kat honger heeft en op zoek gaat naar eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *