Plagen op kamerplanten

      Geen reacties op Plagen op kamerplanten

Wanneer je een gezonde kamerplant hebt, hoef je je niet zo snel zorgen te maken dat hij last krijgt van plagen. Dit gebeurt wel eerder als jou plant teveel warmte, tocht, mest of droge radiatorlucht krijgt.

Tips om een plaag te voorkomen:

Heb je een plant die een plaag heeft, of een soort die er sneller vatbaar voor is en je wilt niet dat dit op je gezonde planten wordt overgedragen? Zet ze dan apart van elkaar neer in huis.

Als je een nieuwe plant koopt, zorg dan dat de bloempot waar je hem in zet goed schoon is.

Om bladluizen, trips en witte vliegen niet naar binnen te laten komen kun je horren plaatsen.

Als je spint wilt voorkomen is het verstandig om de plant regelmatig te besproeien met water. Ook de onderkant van de bladeren.

Het is beter om geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken tegen je plant. Het is beter om de plant gelijk weg te gooien. Is je plant erg bijzonder voor je dan zijn hier een paar bestrijdingsmiddelen:

Milieuvriendelijke bestrijding

Soms is het niet een nodig om bestrijdingsmiddelen te kopen. Vaak helpt het al om je plant af te spoelen met lauw water.

Ook kunnen veel plaaginsecten slecht tegen koelte en vocht. Je zou in de zomer je plant buiten kunnen zetten op een beschutte schaduwrijke plaats.

Huismiddeltjes

Meng 20 ml keukenolie met 1 theelepel natuurlijke vloeibare zeep en 2,5 dl water. Schudt dit goed, vul aan tot 2 liter water en schudt het daarna nog even. Als je hier mee de planten wekelijks bespuit verdwijnt de plaag als het goed is.

Het kan ook handig zijn om de vijand van je plaaginsecten erbij te halen. Lieveheersbeestjes en sluipwespen eten graag luizen.

Chemische bestrijdingsmiddelen

Heb je last van een plaag dan kan je spuitbussen kopen met een middel op basis van pyrethrinen. Dit middel is alleen wel dodelijk voor andere insecten waaronder bijen horen. Waterorganismen kunnen er ook niet tegen dus als je een vijver hebt zou ik daar goed op letten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *