babymelk

      Geen reacties op babymelk

Als u net de warme melk voor uw baby in het flesje heeft gedaan, maar opeens nog even iets moet doen, hoe houdt u de melk dan warm? Dit kan gemakkelijk door het flesje in aluminiumfolie te wikkelen. Zo blijft het een stuk langer warm. Let er echter wel op dat u de warme melk niet té lang bewaard, er kunnen zich namelijk ook snel bacteriekiemen in ontwikkelen waar uw kind ziek van kan worden.

Wilt u liever het flesje van tevoren vast klaarmaken, bijvoorbeeld als u met de baby op pad gaat. Gebruik hiervoor gekookt én afgekoeld water, voeg het melkpoeder toe en plaats het gelijk hierna in de koelkast (maximaal 4 graden). Bewaar het flesje niet langer dan 8 uur in de koelkast, of 1 uur buiten de koelkast. Als uw kind iets ouder is en ook koude melk kan drinken, kunt u natuurlijk ook het water en het melkpoeder in aparte flesjes/potjes meenemen en dit op het moment van de voeding mengen.

Heeft u flesvoeding over? Warm dit dan nooit opnieuw op. Dit is niet gezond voor het kind. Gooi overgebleven melk dus altijd weg!