Bedplassen

      Geen reacties op Bedplassen

Als uw kind ’s nachts in bed plast is dit vervelend voor u, maar ook zeker voor het kind zelf. Een kind dwingen zindelijk te worden is onmogelijk maar er zijn wel enkele handige trucs die het bedplassen kunnen verminderen.

  • Verhoog het voeteneinde van het bed door hier iets onder plaatsen. Zorg dat de voeten hoger liggen dan het hoofd.
  • Geef het kind in de avonduren niet te veel drinken meer. Wek het kind voor u zelf naar bed gaat nog even, en laat het plassen.
  • Belonen werkt beter dan straffen! Maak een mooie afstreepkalender, hang dit op de kamer van het kind en laat het kind voor elke droge nacht hier bijvoorbeeld een sticker opplakken of een vakje aankruisen.

Mocht het ondanks deze maatregelen toch nog een keertje misgaan. Geen paniek! Er is een simpele methode om de plek droog en geurvrij te maken. Strooi wat talkpoeder over de natte plek en laat dit enige tijd inwerken. Zodra het droog is zuigt u het op met de stofzuiger. Het maakt de plek droog en neemt de vieze geur gelijk mee. Een nog snellere methode is het bed dubbel opmaken. Leg tussen het eerste en tweede hoeslaken een zeiltje zodat u snel de bovenste laag weghaalt na een ongelukje en het kind gelijk weer in een droog bed kan kruipen.