Hondenkwijl

      Geen reacties op Hondenkwijl

Dat honden kwijlen is een feit. Alleen al het zien van eten wekt dit reflex bij deze beesten snel op. Hondenrassen als de Sint Bernard of Engelse Bulldog kwijlen sowieso meer dan een gemiddelde hond. Maar soms is er ook een medische reden dat uw hond veel kwijlt. Daarom is het slim om altijd de bek van de hond te controleren als u het kwijlen ziet toenemen. Als er bijvoorbeeld een stukje plastic of hout in zit wat u er zelf niet gemakkelijk uit kan halen, neem uw dier dan altijd mee naar een dierenarts!

Maar er zijn ook enkele handige tips om het kwijlen te verminderen. Droog de bek van uw hond geregeld even af met een papieren tissue of een spons (altijd goed reinigen!). Ook helpt het om af en toe enkele druppeltjes citroensap in de bek van de hond te doen, bijvoorbeeld met een pipetje. Dit droogt de bek iets uit en verminderd dus kwijlen.

Het kwijlen helemaal voorkomen doe je natuurlijk niet. Het is verstandig om onder de voerderbak van de hond een plastic placemat te leggen zodat er geen plekken op de omringende vloer komen. Ook op de plek waar de hond graag ligt kunt ter bescherming een doek of stuk vloerbedekking leggen wat het vocht opvangt.

Mocht uw hond ondanks al deze maatregelen toch nog hebben gekwijld op uw vloer, muur, kleding of ramen. Geen paniek! Ook hiervoor leest u hier een paar handige tips.

Voor kwijl op de muur of vloer maakt u het best zelf een reinigingsmiddel door in een emmer met heet water een theelepel afwasmiddel en een theelepel ammoniak toe te voegen. Dep de plekken hiermee af en spoel na met water. Laat het hierna goed drogen. Voor kwijl op uw (auto)stoelen of bank gebruikt u beter een oplossing van een emmer heet water met een half kopje wasmiddel. Wrijf dit in op de vlekken en werk hierbij van de buitenrand naar binnen toe. Hierna naspoelen met water. U kunt het drogen door grondig te deppen en hierna te föhnen. En zelfs voor het reinigen van de ramen is een simpele oplossing. Vul een spuitflesje voor de helft met water en de andere helft met schoonmaakazijn. Spuit dit op de vlek en droog na met een papieren tissue of microvezeldoekje. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de CAPTCH-formule af: *