Broek passen

      Geen reacties op Broek passen

Winkelen en nieuwe kleding kopen vinden veel mensen leuk, maar het passen in de krappe en benauwde hokjes is niet bepaald een pretje. Een shirtje of trui gaat nog wel, maar vooral bij het passen van een nieuwe broek geeft dit een hoop gedoe.

Maar er is een handig trucje hoe je er voortaan achter kunt komen of de broek goed past zonder dat je hem aan hoeft te doen! Klinkt te mooi om waar te zijn zou je denken, maar het kan echt. Lees snel verder.

De omtrek van je nek is de helft van de omtrek van je middel. De broek om je nek doen is een snelle manier om even te proberen of de broek qua breedte goed is. Doe de knoop van de broek eerst dicht, pak beide uiteinden van het middel vast en leg deze rond om je nek. Raken de uiteinden elkaar precies, dan is de broek hoogstwaarschijnlijk goed qua omvang. Slaan de uiteinden over elkaar heen dan is de broek te ruim, en raken de uiteinden elkaar niet dan is de broek te krap. Check de lengte van de broek door het kruis op de goede hoogte voor je te houden en dan een pijp langs je been te laten lopen. Komt deze tot op je voet, dan is het goed. De broek trekt namelijk iets op als je hem aan doet.

Wil je zeker weten dat de broek lekker zit en qua model ook goed past, dan zul je hem toch echt even aan moeten doen. Maar door eerst dit trucje te doen scheelt het hopelijk een hoop pasbeurten zonder resultaat en sta je sneller weer met je aankoop buiten!