Onrustige benen in slaap

      Geen reacties op Onrustige benen in slaap

Veel mensen hebben weleens veel last van slaapproblemen zoals moeilijk in slaap komen, onrustig slapen, vaak wakker gedurende de nacht of ’s morgens juist heel vroeg al wakker. Maar verstoring van de nachtrust kan ook komen door zogeheten onrustige benen of ‘restless-legs syndroom’.

Restless-legs syndroom

Deze aandoening is een bepaald soort bewegingsstoornis waardoor de benen tijdens de slaap blijven bewegen. Het komt relatief vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd of ouder. Het geeft een onprettig of branderig gevoel aan de benen, jeuk, kriebels of krampen waardoor er een onbedwingbare neiging is de benen te bewegen. Dit maakt de slaap zeer onrustig. De oorzaak kan erfelijk zijn maar kan ook komen door een probleem in de ijzerstofwisseling of dopaminestofwisseling. Het is moeilijk te genezen. Maar gelukkig hebben wij voor u een tip waarmee u de last een stuk kunt verlichten als u last hebt van deze kwaal!

Het lijkt misschien erg vreemd maar een stuk zeep kan de uitkomst bieden! Door onrustige benen komt er namelijk een verzuring in de benen, en zeep is hiervoor een tegenhanger. Leg een stuk zeep onder het hoeslaken als u ’s avonds uw bed in stapt en u zult al na ongeveer een uur merken dat uw benen rustiger en aangenamer aanvoelen wat het slapen vanzelfsprekend ten goede komt. U kunt dit elke nacht toepassen om blijvend effect te krijgen.

Slaap lekker alvast!