Stress verminderen

      Geen reacties op Stress verminderen

Stress, iedereen heeft er weleens last van. Een belangrijke vergadering op je werk, een examen afleggen of een presentatie voor een groep mensen geven. Veel mensen krijgen hier de zenuwen van en voelen zich niet echt op hun gemak. Stress is onder andere te herkennen aan kriebels in de buik, verhoogde hartslag, warm hebben, snelle ademhaling, rood worden, piekeren of zelfs paniek gevoelens en misselijk worden. Hoe dan ook, het is niet fijn en iets om op dat moment te ontspannen is dan ook zeer welkom. Gelukkig biedt uw eigen lichaam hiervoor een oplossing!

Alles in ons lichaam staat met elkaar in verband via onze zenuwen en alles aangestuurd en geregeld door onze hersenen. Zonder dat wij het zelf doorhebben regelt het lichaam allerlei processen, zo ook het opkomen van zenuwen. Dit kan namelijk van pas komen op alert te zijn bij dreigend gevaar. Maar het ene proces heeft weer effect op het andere proces en dus is dit stressgevoel niet altijd even handig als je juist iets belangrijks wilt gaan doen.

De tip is gewoon even op uw duim blazen. Houd uw duim een aantal centimeter voor uw mond omhoog en blaas hier een aantal seconden stevig tegenaan. In uw duim zitten bepaalde zenuwen die de hartslag regelen en door het blazen controleert u uw ademhaling. De spanning zal zo uit u wegvloeien en u voelt u klaar om aan de spannende taak te beginnen! Het klinkt bizar, maar probeer het en u zult merken dat het effect heeft.